Wespen/processierupsen

De natuur kan ook voor overlast zorgen. Processierupsen of een wespennest kunnen heel onaangename momenten bezorgen.
De bedrijvige bij komt de processierupsen of wespen snel, professioneel en veilig bestrijden.

Wespen

Heeft u een wespennest ontdekt? Ga deze dan niet zelf te lijf! Wespen kunnen behoorlijk agressief reageren. Voor de verdelging van wespen kan u terecht bij de bedrijvige bij. In tegenstelling tot bijen die een weerhaak hebben en sterven na een steek, kunnen wespen tot 10 maal steken. Bij meerdere steken of een allergische reactie kunnen mensen in shock gaan of zelfs overlijden. Een wespennest kan uitgroeien tot ongeveer 5000 wespen, je zoekt dus best geen ruzie met hen.

Laat het verwijderen van een wespennest dus over aan een expert met geschikte veiligheidskledij.

Voor een goed bereikbaar nest evt. met ladder in de omgeving van Geel mag u rekenen op €30. Hiermee zijn we niet alleen goedkoper, maar 9/10 ook sneller dan de gekende alternatieven.  Laat de wespen tijdig verdelgen want op het einde van de zomer gaan ze massaal op zoek naar suiker en worden ze agressief aan onze BBQ of tijdens een terrasje.

Zit er een wespennest in een bos of op een plaats waar ze geen hinder veroorzaken laat deze onverstoord leven. Wespen zijn erg nuttige dieren in ons eco-systeem.

verdelging wespen

Eikenprocessierups

De brandharen van deze rupsen zorgen voor veel overlast. De haren die je ziet zijn niet de gevreesde brandharen. Deze zijn microscopisch klein, maar kunnen wel hevig jeukende huidontstekingen tot gevolg hebben. De processierups is een echt plaaginsect, zelfs in tijden van de Romeinen, was de rups gevreesd.

Door verbranding van de nesten, verwijderen we de rupsen op een efficiënte wijze.

Ga deze rupsen zeker niet zelf te lijf, indien de brandharen massaal ingeademd worden kan dit zelfs fataal zijn.

 

rupsennest

Voor een snelle en veilige verwijdering:

Contacteer me via GSM: 0456/36.79.41 of via de mailfunctie op de website. 

Wat kan u zelf doen?

Mezen zijn vijand nummer 1 voor de processierups. U kan dus zelf de strijd aan gaan met eikenprocessierupsen door vogelhuisjes voor mezen te hangen en geen pesticiden te spuiten tegen de buxusmot.  Door de droge winter en zomer hebben de processierupsen een enorme groei gekend. Reken daarbij nog eens dat het mezenbestand serieuze klappen heeft gehad omwille van pesticiden die we gebruiken tegen de buxusmot en we krijgen een piek van de processierupsen zoals in 2019. Maak het de mezen dus zo aangenaam mogelijk en zij gaan u gratis verlossen van deze plaag.