Bijenkast op locatie

De bedrijvige bij plaatst bijenkasten bij bedrijven, verenigingen, scholen en particulieren tegen een jaarlijkse bijdrage.  Wij nemen alle zorgen en onderhoud van de bijenkast op ons, maar organiseren ook workshops en voorziet uw bedrijf van een fijn en origineel gepersonaliseerd relatiegeschenk. Het is een echte win-win situatie, een positief imago voor uw onderneming en u helpt mee aan het behoud van de honingbij. De honingbij heeft het namelijk zwaar te verduren. Door het verdwijnen van haar biotoop, het gebruik van pesticides, parasieten en ziekten krijgt de bijenpopulatie rake klappen. Bijen zijn nochtans een onmisbare schakel in de ecologische keten en belangrijk voor de bevruchting van gewassen, bomen, planten, bloemen, … . Ze zijn dus van essentieel belang voor ons allemaal. Als imker aan huis zoek ik naar partners die hier samen met mij iets aan willen doen.

Bedrijven/organisaties

Een bijenkast op ons bedrijf, kan dat wel? Zeker! De bedrijvige bij biedt u een mooi project aan waarmee u als bedrijf aan de buitenwereld kan laten zien dat uw onderneming zich inzet voor de omgeving. Met een bijenkast op uw bedrijf is dit voor iedereen goed zichtbaar, en een potje honing is daarenboven een leuk geschenk.

De bedrijvige bij zorgt voor alles. Wij nemen alle zorg en onderhoud van de bijenkast voor onze rekening. Zo moeten de bijen vanaf augustus “ingewinterd” worden om over voldoende voedsel te beschikken om de winter te overleven, maar ook de jaarlijkse behandeling tegen de varroamijt (parasiet), voorjaarscontrole, honingzolder plaatsen, zwermpreventie, honing verwerken,… we doen dit allemaal. De Imker zal dus regelmatig op de onderneming te zien zijn om de bijen de nodige aandacht en zorg te geven. De bijen doen verder het harde werk en u kan genieten van de lekkere honing. De bedrijvige bij levert u een all-in service zonder extra zorgen.

Er is geen enkele hinder voor werknemers, bezoekers, ... Bijen zijn in tegenstelling tot wespen niet op zoek naar suikers, drank en voedsel, maar verkiezen bloemen die nectar en stuifmeel leveren. Bovendien werken wij met Carnica bijen deze zijn uiterst zachtaardig en gaan collega's die buiten eten zeker niet tot last  zijn.

Het principe is dat wij bij u op de onderneming/site een bijenkast plaatsen. U betaalt ons hiervoor jaarlijks een vaste bijdrage. De honingopbrengst (15kg) van deze bijenkast krijgt u terug in potjes die voorzien zijn van een etiket met het logo van uw bedrijf en de vermelding van ons ecologisch project in uw onderneming. U kan deze dan uitdelen als relatie/personeelsgeschenk, verkopen voor het goede doel, gebruiken als reclame of bij de koffie of thee serveren op het werk.

  • 1 bijenkast/site, 100 potjes honing van 150g
  • 2 bijenkasten/site, 200 potjes honing 150g en 10% korting
    andere hoeveelheden zijn steeds bespreekbaar.
     

De bijenkasten kunnen gewoon naast elkaar geplaatst worden. Meerdere bijenkasten zijn bespreekbaar. Bij de opstart kijken wij samen met u, op welke locatie de bijen het beste kunnen staan.

bijenkasten op bedrijf

 

Particulieren

Als particulier graag een bijenkast in de tuin? Ook dat kan! Heeft u zelf ook zin en interesse om de handen uit de mouwen te steken? De bedrijvige bij kan bij u een bijenkast in de tuin plaatsen in ruil voor een maandelijkse bijdrage. De imker komt regelmatig op bezoek om de bijenkast op te volgen, maar een aantal taakjes kan u eventueel zelf uitvoeren.

Interesse?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of kennismakingsgesprek, prijzen zijn sterk afhankelijk van locatie en project.